2023-05-23 14:44:32
Nové konektory USB-C

2022-03-01 14:35:42
Low power GNSS M10

2017-04-12 09:49:38
SARA Series


2018-03-23 18:07:24

Děkujeme za vaši

návštěvu na semináři

 

;
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uvedenou prezentaci
můžete získat zde

Novinky
2016-11-03 16:42:15
U-blox představuje neomezenou inerciální navigaci pro automobilový průmysl

 

Automobilový průmysl, jak prvovýroba, tak druhotná montáž, již několik let využívá inerciální navigaci u-blox. Kombinací navigace podle systémů GNSS a senzorů (např. Gyroskopický senzor) zvyšuje spolehlivost navigace v místech s nekvalitním signálem z družic a rozšiřuje navigaci do míst bez signálu.

 

Nezbytnou součástí této navigace je informace o rychlosti. V dosavadním řešení bylo nutno využít informace o rychlosti z přístrojů vozidla. To komplikovalo montáž těchto jednotek do vozidla, protože zásah vyžadoval větší zkušenosti. Na základě dlouhodobých zkušeností u-blox vyvinul modul, který toto připojení již nevyžaduje. Modul tedy již obsahuje všechny senzory a algoritmy, které umožňují dopočítat jak úhel otočení, tak rychlost a směr pohybu vozidla, takže jednotka je již nezávislá.

 

NEO-M8U
s integrovanými senzory

 EVA-M8E
vyžaduje senzory na DPS
C93-M8E
testovací jednotka s konektory
pro přiojení k počítači

 

Modul NEO-M8U je v pouzdru s rozměry 16x12,2x2,2mm je vybaven všemi potřebnými senzory a shoduje s již dříve navrženými firmou u-blox (moduly řady NEO), takže je pinově kompatibilní a nevyžaduje výrazné změny v zapojení stávajících jednotek. Zákazník tak může velmi jednoduše modifikovat jednotku a nabízet standardní i inerciální navigaci. Nezávislá inerciální navigace je také nabízena v nejmenším pouzdru EVA-M8E a má rozměry 7x7x1,1mm. Toto provedení počítá s externím umístěním senzorů na DPS a pokud se při návrhu počítá s využitím tohoto modulu, lze opět jednoduchou volbou modulů platformy EVA volit mezi standardní a inerciální navigací.

 

 Příklad parkování na letišti ve Frankfurtu
 Standardní navigace
 Inerciální navigace UDR

 

Moduly NEO-M8U a EVA-M8E konečně nabídnou neomezenou navigaci bez zásahu do elektroinstalace vozidla, která umožní zpřesnění navigace v místech s problematickým příjmem a zpřístupní navigaci v místech bez signálu. V praxi se jedná např. o eliminaci chyby pozice vlivem odrazu, zpřesnění výpočtu spotřeby pohonných hmot při průjezdu tunely, přesnou navigaci v krytých a podzemních parkovištích apod.

 

Dotazy a poptávky vám naši techničtí inženýři ochotně zodpoví na adrese:

 

Czech@microdis.net


Nabídky služeb společnosti Microdis můžete využít v našich pobočkách ve Střední a Výchdní Evropě.