2023-05-23 14:44:32
Nové konektory USB-C

2022-03-01 14:35:42
Low power GNSS M10

2017-04-12 09:49:38
SARA Series


2018-03-23 18:07:24

Děkujeme za vaši

návštěvu na semináři

 

;
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uvedenou prezentaci
můžete získat zde

Novinky
2019-02-01 19:00:37
u-blox představuje vícepásmový modul GNSS s centimetrovou přesností ZED-F9P

Společnost u-blox, která  je světovou špičkou v oboru komponentů pro navigaci, celulární komunikaci, WiFi, Bluetooth a V2X, představila nový modul pro navigaci ZED-F9P s vícepásmovým příjmem GNSS a s podporou RTK. ZED-F9P je základem nové generace modulů pro navigaci, která zpřístupní spolehlivou centimetrovou navigaci širokému trhu v nespočtu průmyslových a automobilových aplikací.

 

Modul využívá příjem systémů GPS (L1C/A, L2C), Glonass(L10F, L20F), Galileo (E1-B/C, E5b) a BeiDou (B1I, B2I) v uvedených pásmech k potlačení chyby způsobené průcjodem signálu ionosférou a umožňuje rýchlý studený start navigace (Fast TTFF). Paralelní příjem uvedených systémů (GPS, GLONASS, Galileo, Beidou) zvyšuje počet dostupných satelitů a zlepšuje tak přesnost a spolehlivost určení polohy. Toto nezávislé řešení nabízí metrovou přesnost.

 

 

 

K dosažení centimetrové přesnosti ma modul ZED-F9P integrovanou podporu RTK. Kromě podpory dosavadních korekčních systémů lokálních poskytovatelů (OSR) pomocí otevřené platformy nabízí u-bloxpodporu globální celosvětové sítě korekčních systémů (SSR), které poprvé nabídnou vysokou přesnostširokému trhu navigací.

  • OSR (Observation State Representation) - Korekce jsou získávány pomocí stanic lokálních poskytovatelů a k přenosu korekčních dat je využíván standardní protokol RTCM. V sítích s více korekčními stanicemi je nutné použít obousměrnou komunikaci, aby sledovaný objekt sdělil vlastní polohu a poskytovatel zvolil nejvhodnější stanici. Systém nabízí centimetrovou přesnot, která je však významně ovlivněna vzdáleností mezi sledovaným objektem a korekční stanicí.
  • SSR (State Space Representation) - Korekce jsou dostupné celosvětově prostřednictvím internetu a satelitů. Bude je poskytovat firma Sapcorda Services založená ve spolupráci firem Bosch, Geo++, Mitsubishi Electric a u-blox. Systém vyžaduje jednosměrnou komunikaci a centimetrovou polohu nabídne během několika sekund.

 

Společně s nízkou spotřebou nastavuje modul ZED-F9P vysoký standard zabezpečení díky integrované detekci rušení a podvržení signálu a modul nabídne díky svým vlastnostem efektivní cenově dostupné řešení velkému počtu aplikací v oblasti automatizace dopravy, přepravy, zemědělství a v dalších průmyslových aplikacích s požadavkem na centimetrovou přesnost a vysokou splehlivost. 

 

Pro vícepásmové přijímače s vysokou přesností je velmi významná volba antény, která musí být přizpůsobená pro příjem v určených frekvenčních pásmech a musí nabídout vysoku stabilitu referenčního bodu. u-blox proto nabízí antény řady ANN-MB, které tyto požadavky splňují a zlepšují efektivitu vývoje vícepásmového přijímače.

 

Podrobné informace najdete na webu výrobce u-blox. Vaše dotazy vám rádi zodpovíme na našich pobočkách.