2023-05-23 14:55:23
Nové konektory USB-C

2022-03-01 14:35:42
Low power GNSS M10

2017-04-12 09:49:38
SARA Series

2018-04-26 14:31:27
Prezentace k semináři

Děkujeme za vaši

návštěvu na semináři

 

;
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uvedenou prezentaci
můžete získat zde


2017-03-02 17:19:28
Linecard


Novinky
2019-11-08 09:30:55
NINA-B4 - BLE 5.1 s lokalizací v krytých prostorech AoA/AoD a rozšířeným teplotním rozsahem

Celosvětový výrobce špičkových komponentů pro navigaci a komunikaci, firma u-blox, představila novou sérii modulů BLE NINA-B4. Z velkého množství funkcí modulu založeného na čipové sadě Nordic Semiconductor's nRF52833 jmenujme velký dosah s Bluetooth features including Bluetooth long range, podporu sítí Bluetooth mesh a lokalizaci Bluetooth direction finding (AoA a AoD). Modul je navržen přesně pro potřeby aplikací typu propojený průmysl, chytré domácnosti/domu/města, sledování polohy a zdravotnictví.


Významnou funkcí, kterou moduly NINA-B4 podporují, je směrová lokalizace, která je klíčovou součástí specifikace Bluetooth v5.1 a přináší přesnou lokalizaci v krytých prostorech. NINA-B4 je prvním modulem firmu u-blox navrženým tak, aby pracoval jako vysílač a jako přijímač v úhlu příjmu (AoA) a v úhlu vysílání (AoD) pro aplikace vyhledávající směr a polohu v uzavřených prosotorech.


V implementacích založených na AoA vybírá stacionární stanice vybavená modulem NINA-B4 anténu v poli více antén a stanovuje úhel příchozího signálu vyslaný navigační jednotkou, která má určit vlastní polohu s přesností lepší než 1m. V režimu AoD navigační jednotka vybavená modulem NINA-B4 odhaduje triangulací vlastní pozici na základě úhlu příjmu signálů z anténního pole stacionárních stanic.


Mesh, long range a rozšířený teplotní rozsah


S moduly NINA-B4 lze vytvořit sítě se smíšenou topologií (MESH), které nabízí spolehlivou komunikaci v sítích s velkým počtem připojených zařízení, které nemusí být v přímém dosahu, ale dosah zvětšují předáváním zpráv mezi jednotlivými uzly, dokud nedosáhnou cílového zařízení. Se zjednodušeným ovládáním skupin zařízení jsou smíšené sítě vhodné pro aplikace jako je např. chytré osvětlení ve městech a budovách. V těchto aplikacích najdou uplatnění také díky rozšířenému teplotnímu rozsahu do 105 °C.


Díky Bluetooth long range jsou moduly NINA-B4 ideální do náročného prostředí např. pro bezdrátové propojení a konfiguraci zařízení. Velký dosah umožňuje nejen prodloužení komunikační vzdálenostu, ale nabízí také odolnou a spolehlivou komunikaci v nepříznivých podmínkách, jaké najdeme např. ve výrobních závodech.


Výrobce nabízí moduly NINA-B4 se softwarem u-connect, který nabízí jednoduchou konfiguraci a zabezpečené komunikační rozhrani a zjendodušuje tak integraci Bluetooth v existujících i nových aplikacích.


Moduly NINA-B4 jsou vybaveny výkonným mikrokontrolérem Arm(R) Cortex(R)-M4F MCU s architekturou open CPU, která umožňuje spuštění zákaznického softwaru v modulu. Moduly podporují také Zigbee a Thread. Série NINA-B4 je nabízena ve verzích s integrovanou anténou a s konektorem U.FL pro externí anténu.

Vývojové vzorky modulů NINA-B4 jsou dostupné. 

 

Další informace o modulech najdete na stránkách výrobce: NINA-B40

 

Dotazy rádi zodpovíme na našich pobočkách.