2023-05-23 14:44:32
Nové konektory USB-C

2022-03-01 14:35:42
Low power GNSS M10

2017-04-12 09:49:38
SARA Series


2018-03-23 18:07:24

Děkujeme za vaši

návštěvu na semináři

 

;
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uvedenou prezentaci
můžete získat zde

Novinky
2023-02-21 12:08:50
CloudLocate - Rychlá poloha s velmi nízkou spotřebou

Trvalá navigace v aplikacích IoT může být provozně velmi náročná. Vývojáři musí v těchto aplikacích vyvážit výdrž baterie, přesnost a aktuálnost polohy s ohledem na náklady za přenos dat a také náklady na materiál.
 
Standardní aplikace zpravidla používají ke zkrácení času nutného k zahájení navigace asistovaný start. Ten sice zkrátí TTFF na několik sekund, ale vyžaduje přenos několika kB dat. Navíc v místech z horší dostupností datové komunikace nelze délku TTFF předpovědět. Proto u-blox nabízí novou službu CloudLocate. S touto službou lze spočítat polohu až v cloudu a modul GNSS ve vaši aplikaci je použit pouze k měření, které trvá velmi krátkou dobu (3s) a nevyžaduje žádná vstupní data  - žádných 30s při studeném startu, žádný asistovaný start.

 

 

 

Pro takovou komunikaci tedy potřebujete pouze upload a do cloudu se přenáší 12 - 50 Bytů, podobně jakobyste odesílali přímo informace o poloze. Objem odeslaných dat lze nastavit dle požadavků na kvalitu výpočtu polohy. V drtivé většině případů je poloha vypočítána s chybou do 5m. To je společně s úsporpou energie až 90%  a významného zkrácení času k získání polohy ideální pro její kontrolu i v aplikacích, které mají velmi omezený zdroj energie a ke komunikaci používají sítě LPWA  - např. při sledování zásilek.

 

Podrobné informace najdete na webu výrobce u-blox.com. Službu můžete aktivovat a spravovatna serveru thingstream.io, na kterém také najdete dokumentaci, příklady a další informace k vývoji. Server sdružuje všechny služby, které u-blox nabízí. Pro navigaci jsou to také následující:

 


AssistNow
A-GNSS 

PointPerfect
Korekce pro RTK

CellLocate
Lokalizace založená
na celulárních sítích

 

Dotazy rádi zodpovíme na našich pobočkách.