2023-05-23 14:44:32
Nové konektory USB-C

2022-03-01 14:35:42
Low power GNSS M10

2017-04-12 09:49:38
SARA Series


2018-03-23 18:07:24

Děkujeme za vaši

návštěvu na semináři

 

;
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uvedenou prezentaci
můžete získat zde

Novinky
2023-02-21 17:49:39
MIA-M10: nejmenší moduly GNSS s nejmenší spotřebou

MIA-M10 podporuje současný příjem čtyř systémů GNSS (GPS, GLONASS, Galileo a BeiDou). To umožňuje přijímači vybrat satelity s nejlepším signálem a v místech se zhoršeným příjmem maximalizovat dostupnost navigace.

 

Platforma u-blox M10 je vybavena několika funkcemi, které zvyšují spolehlivost navigace. Jednou z nich je Super S-technology, která pomáhá aplikacím s malými anténami nebo v místech bez přímého výhledu na oblohu zlepšit přesnost až o 25%. Dále jsou moduly vybaveny detekcí rušení a podvržené polohy (spoofing), o kterých aplikace získá informaci. Pokročilé algoritmy omezují vliv rušení a umožňuji modulu poskytnout polohu i ve zhoršených podmínkách.

 

Aktuální 10. generace má ve srovnání s předchozí sníženou spotřebu na cca 60% a s 25mW u modulu MIA-M10 získáte plnohodnotnou navigaci bez jakýchkoliv omezení typických pro úsporné režimy.

 

 

  MIA-M10Q  je i přes své rozměry 4,5 x 4,5 x 1mm plnohodnotným modulem s integrovaným SAW filtrem a LNA s velmi nízkým šumovým číslem. V běžných aplikacích s požadavky na malé rozměry to zjednodušuje návrh vf části s pasivní anténou, kde není nutné osazovat žádné další externí součástky. Pro aplikace s aktivní anténou, kde jsou SAW filtr a LNA integrované v anténě a můžete využít levnější MIA-M10C bez těchto komponentů.

 

u-blox je v oblasti navigací specifickým výrobcem s nabíkou kompletního řetězce, který zahrnuje vývoj vlastní čipové sady, její integraci v modulu a neustálé rozšiřovaní služeb, se kterými můžete dosáhnout dalšího zkrácení času nutného pro výpočet polohy a snížení spotřeby:

  • AssistNow - Získání orbitů ze satelitů prodlužuje TTFF při studeném startu na více než 30s. S AssistNOW lze orbity získat rychleji ze serverů u-blox (on-line a off-line) nebo dokonce bez nutnosti připojení k internetu (autonomous) a zásadně tak zkrátit čas potřebný k zahájení navigace.
  • CloudLocate - Výpočet polohy je proveden až na serveru. Díky tomu stačí modulu pouhé 3s provozu bez nutného získávání orbitů. Na server je odesláno 12 - 50 Byte a poloha je ve většině případů stanovena s chybou do 5m. Služba je ideální pro aplikace s požadavkem na velmi nízkou spotřebu a požadavkem na občasnou kontrolu polohy.
  • CellLocate - Lokalizaci založenou na celulárních sítích využijete s celulárními moduly u-blox.

Díky tomu není u-blox závislý na různých výrobcích a poskytovatelích služeb, jejichž odlišnosti zvyšují úsilí nutné k integraci a zpravidla omezují plnohodnotné využití. S moduly pro navigaci a jim přizpůsobenými službami, které u-blox nabízí, získáváte stabilní zázemí pro vaše aplikace, které obstojí v náročných podmínkách.

 

Další informace k modulům MIA-M10 a dokumentaci najdete na webu výrobce. Informace o službách najdete na stránkách výrobce a správa služeb, dokumentace a příklady jsou sdruženy na thingstream.io.

 

Dotazy rádi zodpovíme na našich pobočkách.