2023-05-23 14:44:32
Nové konektory USB-C

2022-03-01 14:35:42
Low power GNSS M10

2017-04-12 09:49:38
SARA Series


2018-03-23 18:07:24

Děkujeme za vaši

návštěvu na semináři

 

;
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uvedenou prezentaci
můžete získat zde

Novinky
2023-02-22 14:47:57
Bez služeb u-blox jede vaše komunikace jen na polovinu

Pro spolehlivou komunikaci je důležitá komplexnost. u-blox ji nabízí ve službě IoT Communication-as-a-Service založené na průmyslovém standardu protokolu MQTT. Zjednodušuje tím integraci součástek pro komunikaci a uvedení vašich výrobků na trh s komunikací dostupnou po celém světě bez bariér a výjimek a nabízí následující výhody:

  • MQTT je úsporný protokol vhodný pro aplikace s požadavkem na velmi nízkou spotřebu a dlouhou výdrž baterie.
  • Náklady na komunikaci jsou předem známé a lze je škálovat.
  • Nabízí jednoduchou integraci, zpracování a transport zpráv mezi zařízeními IoT a centrálou.
  • Globální dostupnost pro komunikaci založenou na celulárních sítích, LoRaWAN a TCP-IP.

 

Aplikace IoT  vyžadují spolehlivý, robustní a bezpečný protokol pro přenos zpráv. Proto je MQTT ideální pro internet věcí. Jedná se o velmi úsporný protokol vhodný k propojení zařízení s úspornou komunikací. Nabídka firmy u-blox je založena na výkonném MQTT brokeru a správě toku dat, které umožňují jednoduchý přenos a směrování zpráv mezi zařízeními IoT a centrálou. MQTT server je dostupný čtyřmi způsoby:

 

  • MQTT Anywrere: Komunikace prostřednictvím celulárních sítí (2G, 3G, 4G, 5G). Pro komunikaci s MQTT brokerem je zvolen extrémně úsporný protokol MQTT-SN, takže je opravdu vhodná pro aplikace využívající LPWA (NB-IoT, LTE Cat. M1) s cílem minimalizovat spotřebu. Pro komunikaci můžete využít SIM kartu u-blox s podporou více než 600 operátorů ve 190 zemích, která využívá zabezpečenou komunikaci. Služba je nezávislá na hardware, takže ji můžete využít také s celulárním moduly jiných výrobců. Na thingstream.io najdete dokumentaci a příklady implementace MQTT-SN.


            SIM karta u-blox

  • MQTT Flex:  Rozšiřuje možnosti MQTT Anywhere, takže ji můžete využít i se SIM kartou svého oblíbeného oprátora. MQTT Flex překonává překážky, které působí roamingová omezení jednotlivých operátorů a otevírá dveře projektům v oblastech s restrikcemi.
  • MQTT Here: Zjednodušuje zběr dat ze zařízení IoT v soukromé síti LoRaWAN a usnadňuje přenos dat do podnikových systémů prostřednictvím škálovatelných komponent síťového serveru LoRaWAN v kombinaci s výkonnou správou datových toků. MQTT Here je k dispozici v jednoduchém modelu předplatného a nabízí hotovou podporu pro řadu populárních bran a zařízení LoRaWAN.
  • MQTT Now:  Nabízí integraci standardních IP zařízeních do cloudového MQTT. Zpřístupňuje MQTT broker na úrovní operátora s jedinečnými možnostmi správy v podnikovém nasazení IoT. MQTT Now zpřístupňuje broker zařízením TCP-IP.

 

Správa toku dat je integrována v platformě thingstream.io.

 

 

Data Flow Manager na thingstream.io

 

Další informace najdetena stránkách výrobce. Správa služeb u-blox, vývojová dokumentace a příklady jsou sdruženu na thingstream.io.

 

Dotazy rádi zodpovíme na našich pobočkách